Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВВаксинираните с Астра Зенека са от

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВВаксинираните с Астра Зенека са от
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Ваксинираните с Астра Зенека са до 7 пъти по-защитени от вируса, отколкото неваксинираните

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Ваксинираните с Астра Зенека са от 4 до 7 пъти по-защитени от вируса, в сравнение с неимунизираните. Това са първичните данни. Т.е. до 7 пъти е по-висок риска за неимунизираните да постъпят в болница, да имат тежко протичане на болестта и надлежно да умра. А във връзка с нежеланите тромботични прояви, те са минимум вероятни при хората сред 70 и 79 години. Това е досегашният ни разбор.

Това разяснява в ефира на бТВ проф. Илко Гетов.

За тромботичните прояви има рискови фактори -- пушене, сърдечно-съдови болести, затлъстяване, дълъг банкет на контрацептиви, уточни той.

От тромбози най-вече са застрашени дамите, тъй като това демонстрира досегашният разбор. Може би има някаква връзка с хормоналния баланс в женския организъм. По принцип по-малко страдат мъжете. Но има и доста генетична предразположеност, уточни професорът. 

След слагане на ваксина най-честите странични резултати са болежка в мястото на слагането й, нараснала температура, главоболие. Това са типични резултати при слагане на ваксина, уточни той. 

До в този момент няма научни данни за пълва сигурност или постагине на ваксинален имунитет при комбинирането на две разнообразни ваксини. аз персонално съм малко песимистичен и обезпокоен от комбинирането на двев ваксини, уточни той.

В момента текат клинични изпитвания, само че към момента няма никакви изводи, добави професорът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР